Selecteer een pagina

De eeuwige vraag voor elke backpacker die aan zijn reis begint. Wat prop ik nu in hemelsnaam in die backpack en wat laat ik thuis? Eerst en vooral, veel hangt van jou als persoon af. Hiervoor moet je zelf eerst even uitmaken welke reis je voor ogen hebt. Drie kleine vraagjes om je hierbij te helpen:

  1. Wil je op campings vertoeven of hou je het liever bij hostels?
  2. Zal je van dag tot dag leven of heb je alles al perfect uitgepland?
  3. Ben je een materialistisch iemand of leef je liever the back-to-basic way als je reist?

Je voelt het wel al. Heb je op de eerste 2 vragen het eerste geantwoord en op de laatste vraag het laatste, dan ben jij een echte backpacker! Begin je backpack / rugzak maar alvast te pakken. De andere personen zijn ook backpackers natuurlijk maar van de nieuwe generatie, jullie zullen de reis op een andere manier indelen. Jullie kunnen gerust een trolley meenemen naar Australië.

Dit zijn namelijk de twee backpack-mogelijkheden,  beide vrij verschillend, om Australië rond te trekken. Personen die van dag tot dag leven zullen vaak blij zijn dat ze een backpack hebben wanneer ze weer maar eens naar een andere slaapplaats opzoek moeten. Dit is natuurlijk mijn opvatting, je kiest zelf wat jou het best bevalt.

Ben jij een backpacker van de nieuwe generatie?

Cool mate! Jij zal een hoop vrienden scoren in de hostels waar je verblijft. Respect!

Je bent waarschijnlijk van plan iets luxueuzer rond te trekken door bijvoorbeeld altijd met het vliegtuig of bus rond te reizen en elke nacht in hostels te overnachten. Dan kan je zeker overwegen om een trolley mee te nemen. Dat zou ik toch doen als ik jou plaats was. Er zijn namelijk vrij veel voordelen aan:

  • Het is zeer overzichtelijk. Gooi die trolley open en je ziet meteen alles zitten. Geen getrek meer aan je kleren om het onderste kledingstuk eruit te krijgen.
  • Geen kreuken meer! Jieha! Ga je weg ’s avonds en wil je snel een hemd of kleedje aantrekken dan haal je het toch gewoon uit je trolley zonder al te veel kreuken? Handig!
  • Het beestje heeft wieltjes. Een trolley is Oh zo handig om kleine afstanden af te leggen. Moet je van de hostel naar de bus wandelen met al je bezittingen? Chill, rollen maar.

Verder heb ik zelf weinig ervaring met rondtrekken een trolley in de hand. Dus zal ik jou ook niets voorliegen. Heb je zelf een update hierover of enkele tips, speel ze gerust door. Je kan er een backpacker een plezier mee doen.

Ben jij die echte backpacker?

Wil je rondtrekken zonder enige plannen vooraf en avonturen beleven? Neem dan een backpack / rugzak mee!

Enkele tips die ik graag zelf had gehad voor ik vertrok:

  • Koop geen kleren voor je vertrekt. Koop ze hier! Het is niet slim om nieuwe kleren te kopen vlak voor je vertrek want je weet helemaal niet waar je terecht zal komen en hoe iedereen er gekleed loopt. Bijvoorbeeld: ik heb veel te weinig lichte t-shirts mee, de stof is te dik om hier bij zomerse temperaturen rond te lopen.
  • Niet te veel schoenen meenemen. Altijd leuk om nu en dan van schoeisel te kunnen wisselen maar geloof me het is de hel om je volledige schoenenkast mee te sleuren in je backpack. Schoenen nemen veel plaats in en ze zijn normaal gezien het zwaarste element in je backpack. Ik heb 5 paar schoenen bij me (flipflops, 2x gewone schoenen, loopschoenen en stevige stapschoenen). Indien ik opnieuw zou mogen pakken, laat ik mijn stapschoenen en een paar gewone schoenen thuis. De loopschoenen voldoen om beide te vervangen en in Australië zie je iedereen ermee rondwandelen.
  • Laat lange broeken thuis! Indien je in de winter naar Melbourne trekt dan raad ik je aan om toch een tweetal paar lange broeken mee te hebben. In elk ander geval believe me, heb je in Australië geen lange broek nodig! In geval dat, neem je natuurlijk best wel één mee maar niet meer. Je zal liever een extra trainingsbroek in je valies stoppen. Dat is handig weg te proppen, kreukt niet en is leuk om te dragen.
  • Maak worstjes van je klerenRol je kleren op. Voorkom je kleren zoals t-shirts en hemden van kreuken. Vouw ze op zoals je ze in je kast zou leggen en rol ze nadien op in een ‘worst’. Op deze manier geraken ze niet door elkaar, kreuken ze minder en zijn ze zeer makkelijk stapelbaar.