Selecteer een pagina

Oops, change of plan. Ik had vorige keer verteld dat ik een job in Melbourne aan het zoeken was. Dat heb ik ook gedaan maar ik ben er snel mee gestopt aangezien alle jobs die ik aangeboden kreeg voor minstens 3 maand tot 6 maand zijn. Toen ik dat doorhad, wilde ik terug verder reizen aangezien ik me nog niet voor zo’n lange tijd in Melbourne (waar het btw nog steeds kwakkelweer is) wil settellen. Dan maar een advertentie geplaatst op Gumtree ( de 2dehands of kapaza site van Australië maar veel groter) en eens uitproberen of hier ook enkel rare mannen op reageren. Ja hoor, de eerste die mij belde was om samen een huis in Honolulu ofzo te kopen, ik heb vriendelijk bedankt. Gelukkig was de tweede persoon Frank, een Duitse kerel die een Landcruiser heeft gekocht en gezelschap zocht om naar Sydney te reizen.

En zo het geschiede, Robbe en Frank samen op pad. Ik heb al veel geleerd over reizen met een wildvreemde in deze paar dagen. Het voornaamste is dat je het wat tijd moet geven en veel praten, ook al praat de andere persoon niet zoveel haha.

The journey from Melbourne to Sydney is toch wel anders dan die van Adelaide naar Melbourne. De trip nu gaat meer door het echte platteland en als je aan de kuststroken passeert zijn het allemaal kleine visserdorpjes met zeer weinig toerisme, gewone alledaagse vissersdorpen. We zijn in enkele gestopt en ik heb wat met enkele locals gechat over hun dorp en de omgeving etc. Zeer verrijkend en ook plezant om mijn Aussies nog wat bij te schaven. De eerste avond sliepen we naast een cricketveld. Er stopten geregeld locals om het veld te inspecteren of in orde te maken want er werd dit weekend opnieuw cricket opgespeeld. Het AFL seizoen is namelijk over.

image

(De landcruiser naast het cricket field)

image

(My sleeping spot, the front seats.)

image

(Mijn nieuwe vriend bleef mij overal volgen. Net als die rotvliegen in Aus!! Die blijven honderden meters lang rond je zoemen, echt irritant.)

De 2de dag hebben we 90mile beach en Lakes entrance bezocht. Leuk strand om te lopen en te vissen maar dat is het zowat. Het is een enorm lang strand met weinig toeristen wat dan wel weer leuk is.

image

(90mile beach)
Een van de nachten zijn we langs een offroad wegeltje naar de free camp spot gereden ( Frank heeft namelijk een boek Camps7 waar alle camp spots in staan, wel handig). Het wegeltje door de bergen was wel iets langer dan verwacht en ’t was plots donker maar we zijn er geraakt. De nacht die valt brengt wel alle dieren naar buiten dus ik zag mij eerste wombat op de weg.

image

(Ons zicht op de offroad weg naar de camping spot)

image

(By daylight)

On the way heeft Frank ook ontdekt dat zijn auto het waarschijnlijk algauw zal begeven omdat de olietank naar benzine ruikt, wat blijkbaar wil zeggen dat zijn transmissie kapot is. Jap, he knows a lot about cars.

image

image

image

(Hier ontdekte hij de pech maar met een “no worries” attitude geraak je veel verder. Dus dan maar lunch in de koffer bij een prachtig uitzicht)

Nog enkele foto’s van het landschap voor jullie en dan gaat den dezen hier slapen:

image

image

image

image

image

image

(Een paar omgevingsfoto’s. Veel dorre landschappen afgewisseld met groene bergen. Hoe hoger je in New South Wales trekt, hoe dorder het landschap)

Mijn wandeling vandaag op de camping ground net buiten Canberra was ook wel leuk. Ik zat plots tussen de kangoeroes en wombathuizen in de grond. Ook 2 hagedissen die plots uit een boomstronk opdoken gespot.

image

(Hagedis-twins)

image

image

(Our camping spot for 2 nights)

Morgen bezoeken we Canberra en dan trekken we verder richting Sydney. Door de vele bushfires in New South Wales weten we niet waar we overal door zullen mogen maar dat zien we dan wel. Cheers mate!