Selecteer een pagina

28 december 7:18am at Sydney airport: Robbe zit op een vliegtuig richting Gold Coast.

In de Gold Coast meet ik met Alexander. Hij werkt al ongeveer 3maand in Maleisië nu en komt zijn verlof in Australië doorbrengen. Ik heb een auto gehuurd die we straks kunnen oppikken in de luchthaven. Dus dat wordt een nieuw avontuur met Nieuwjaar tussenin. Het doet wel raar om Sydney en de mensen hier opnieuw te moeten verlaten om opnieuw een volgend avontuur te starten.

Mijn laatste blogpost dateert al van even geleden dus ik heb wel het een en ander te vertellen, misschien ben ik zelfs al weer enkele dingen vergeten.

Een tweetal weken geleden was het Tropfest in Sydney. Dat is een kortfilm festival waar alle Sydneysiders naartoe gaan en geloof me het was echt de moeite. Het is een soort openlucht cinema met de sfeer van een festival dus een goede mix!
image

image

(Tropfest in Centennial Park – Woollahra)

Ik had jullie nog wat foto’s beloofd van de nachtelijke sailing trip die ik heb gedaan met Martha, Shaun, Karen en Sacha. Bij deze:
image

(The dog walkers – gonna miss the team!)
image

(Aan het genieten van het uitzicht op het dak)
image

(DC Sacha & me)

De laatste 2 weken heb ik gelukkig niet meer in hostels moeten doorbrengen. Ik mocht namelijk samen met Karen dogsitten wat neerkomt op: de honden uitlaten en voederen & verder een gratis luxe dak boven je hoofd! Want serieus je zou jaloers zijn als je zag in welke mansion ik mocht verblijven. Ik heb 3-4dagen op Sandy & Flora gepast, Cairns terriors die nogal vechtersbaasjes zijn als het om eten gaat. Daarna heb ik een week voor Zara & Miracle mogen zorgen. Prachtige honden.
image

(Sandy & Flora met Karen voor de kerstboom. – ik heb ook zo’n foto maar is niet zo goed gelukt)
image

(Dit is het huis waar Zara & Miracle wonen. Zalig om ’s morgens of ’s avonds in het zwembad te kunnen springen en om even in volledige luxe te mogen leven.)
image

(Miracle, haar ga ik toch wel missen. Net als veel van de andere honden.)

Voor de rest heb ik mijn laatste 2 weken vooral al werkend doorgebracht aangezien Martha na haar N-Z trip wat boekhouding wou doen en nadien ziek is gevallen. Zo kon ik natuurlijk wel weer wat centen verdienen om nu mijn verdere rondreis te bekostigen. Dus ik heb Sydney en suburbs echt wel goed leren kennen aangezien ik overal moest rondrijden. Soms zie je dan ook wel eens iets hilarisch zoals deze:
image

(Australië heeft zelfs een rescue service voor hun eigen politiekorps. Dat is pas voorbereid zijn!!)

Tussen het werken door kon ik wel wat ontspannen hoor maar ik heb er spijtig genoeg niet zoveel foto’s van.

Een avond ben ik naar een pre Christmas dinner geweest dat Lotte & Robin in elkaar hadden gebokst. Nog eens bedankt, echt lekker! Weer een avond waar ik nieuwe interessante mensen heb ontmoet in een soort van kerstsfeer. Kerstmis voelt hier namelijk helemaal niet zoals thuis. Het is meer een gewone vakantiedag naar mijn gevoel.
image

(Pre Xmas dinner)

Kerstavond in Australië heb ik toch wel anders doorgebracht dan normaal. Geen kerstdiner deze keer maar een Xmas cruise op Sydney harbour.
image

image

(Een groot feest waar iedereen enigszins verkleed was.)
image

image

(Nadien zijn we nog wat de sfeer rond de harbour gaan opsnuiven en yes I liked it.)

Kerstdag zelf was jammergenoeg een mieserige dag. Na lange tijd al geen regen gehad te hebben viel het plots met bakken uit de lucht. Dan maar een Xmas workout in de privé gym niet waar?
image

(Dat is wel handig zo’n loopband met tv in je huis.)
Nadien is Sacha gekomen en hebben we het wat Christmassy gemaakt in huis en wat films gekeken. 26 december had ik een opnieuw een vrije dag en het was Boxing day! Dat is zoals Black friday in de US. Alle winkels geven korting op alles wat je maar kan denken. Dus ben ik een chill pants gaan kopen, daar had ik dringend nood aan.

Gisteren was mijn laatste werkdag en toch wel wat raar om alle honden dag te zeggen. Geloof me als je het raar vindt dat ik dit typ. Ik vind het zelf enorm verrassend dat ik mij zo ben gaan hechten aan die beestjes. ‘S avonds hebben we Martha meegenomen voor “mijn laatste avondmaal”. Nadien zijn we in een soort dansbar beland met een band die nummers van de 80’s bracht. Het kon even goed bal marginal geweest zijn. But it was so much fun. Wij hebben vooral toegekeken hoe alle oudere hun beste dansmoves bovenhaalden op de dansvloer.
image

(Shakin’ their asses)

Nu ben ik al terug aan het landen in the Gold Coast. Dus ik hou jullie op de hoogte hoe mijn nieuwe avonturen verlopen. Stay in touch peeps! I’ll try to do the same.