Selecteer een pagina

Aleeeehoppa

We zijn geland in Saigon oftewel Ho Chi Minh City, dat ligt in het zuiden van Vietnam. Yes, ik heb mijn eerste indrukken van Azië achter de rug:

– Die luchthavens.. wat een soep?! Ik moest een tussenlanding maken in Kuala Lumpur. Toen we van het vliegtuig stapten, moesten we gewoon tussen de vliegtuigen door ons een weg banennaar de transferzone. Ook toen ik mijn vliegtuig naar Saigon nam moesten we eerst 10 minuten wandelen om tot bij het vliegtuig te komen en 4 splitsingen passeren waar ventjes staan en de hele tijd zeggen “Ho Chi Minh, to the right. Bali to the left.”. Plezante job he?

Ik had er echt het gevoel dat iedereen die wou er gewoon een bom tussen de vliegtuigen of bagage kon droppen, zo hectisch en onoverzichtelijk.

– Ik was op voorhand gewaarschuwd dat de vietnamezen overal wel een centje proberen mee te pikken. Maar had niet gedacht dat zelfs ambtenaren hieraan meegingen doen. Toen ik mijn visa in de luchthaven ging ophalen (Wat een eeuwigheid duurde, ruw geschat 1u30), moest ik 45USD betalen. Ik had enkel Vietnamese dong opzak dus zei de mevrouw “1 100 000VDN” waarop ik al dacht lap ben gejost want ik heb maar 1miljoen op zak. Dus na wat zagen zei ze “yeah, 1 million is fine too”. Nu heb ik het uitgerekend en heb ik nog altijd te veel betaald. But yes, I’ll learn from it.

– Omdat mijn visa zolang duurde, lag de bagage van onze vlucht al niet meer op de bagageband dus moest ik er een vriendelijke vietnamees vinden die me kon helpen. ( niet zo makkelijkte vinden in de luchthaven). Anyway, uiteindelijk bij de “lost & found” terrcht gekomen en mijn bagage terug kunnen claimen. Oef!

– Oio en dan de taxi. In een wandelingetje van 200 meter waarschijnlijk wel 10 man die me vroeg om in de taxi te stappen. Gelukkig had ik op voorhand gelezen welke taxis je best neemt. Toch nog even gevraagd voor instappen hoeveel het zou kosten en de eerste ging me 300 000VDN kosten. Ik gokte dat dat net iets te veel was en dan maar een andere gepakt. Die werkte met een normale taximeter en het heeft me maar 140 000VDN gekost. Check, I’m learning already.

Voila, mijn eerste korte Vietnam ervaring achter de rug. Morgen vlieg ik er volledig in!

Slaapwel