Selecteer een pagina

Het krabbenvangen zit erop voor een korte periode. Aangezien de prijs voor de krabben momenteel vrij laag staat en het aas er bijna door is, was zaterdag de laatste dag crabbing. Ik moet eerlijk zeggen, ’t is niet zo erg dat gedaan is voor efkes. Elke dag opnieuw krabben vangen is op den duur ook wat routine werk dus ben ik blij dat ik opnieuw wat andere dingen kan doen en leren.

Tot nu toe heb ik al heel afwisselende dagen gekend. Waarin ik telkens een paar verschillende jobkes doe per dag en op die manier blijft het zeker plezant. Zondagnamiddag was een vrije namiddag voor mij. Woehoew, ik was echt blij! Veel ontspanning nemen is hier niet echt aan de orde normaal gezien. Wanneer ze dan toch ontspannen, kijken ze tv of gaan ze vissen. Nu ja ieder zijn leven he en ik ben blij dat ik hun leven eens mag ervaren.

Anyway, de laatste drie dagen heb ik al wat klusjes kunnen doen. Zoals nieuwe krabbenvallen in elkaar knutselen. De vallen komen ‘kant-en-klaar’ van China maar Greg past er het een en ander aan aan zodat ze beter functioneren en ze productiever kunnen werken. Die krabben vallen maken is wel tof. Ik sta vooral paf van al het gereedschap dat ze hier in hun schuur hebben liggen. Toen ik dat zei tegen ben was zijn reactie: “We can’t go in town everytime something’s broke.”. Waar hij echt wel gelijk in heeft als je weet dat de dichtsbijzijnde echte stad 2 uur rijden is.
image
(Krabbenvallen aan het maken en upgraden.)

Een rotklus, waar ik nog niet vanaf ben, is het kuisen van de hekkens. Dat is gewoon de volledige omheining rond de farm afgaan en de vuiligheid van de draden waar stroom op zit, verwijderen. Vrij gemakkelijk maar echt saai en lastig werk in de snikhete zon. Verschrikkelijk als je weet dat ze hier hun hele lap grond omheind hebben. En owee, het is een grote eigendom! Gelukkig heb ik wel heel mooie uitzichten gehad tijdens het fence cleaning:
image
image
(En te voet door het oerwoud…)
image
image
(Uitzicht van waar we krabben vangen.)
image
image
(Dit is wat ik moet doen. De takken en vuiligheid van de draden halen. Pretty boring maar het is telkens maar een paar uur per dag.)
image
(Een dode egel of ander dier? Je moet niet persee naar de outback gaan. Hier heb je ook zo’n taferelen.)
image

Tussendoor moet ook soms een pomp verplaatst worden. Ze hebben hier op het domein enkele dammen gemaakt maar door de combinatie van een cycloon en héél hoog tij zijn die dammen vol met zoutwater gelopen. Gevolg: alle dammen moeten leeggezogen worden.
image
(Ik ben Greg in de tractor met de pomp eraan gekoppeld aan het volgen met de buggy naar de volgende dam.)
image
(Havin’ lots of fun drivin’ the buggy!)
image
(Pomp is opnieuw geinstalleerd dus kan ik weer wat andere klussen doen.)

Voor vandaag ben ik net klaar met werken. Mijn laatste job was samen met Ben buizen uitrollen en aaneenkoppelen over een afstand van 1,5km. Beginnende van aan een dam om te eindigen bij de farm waar we alles moesten aansluiten op een pomp daarna op een watertank. Ze hebben dus blijkbaar nog nood om extra water te voorzien op de farm.

Tijdens mijn farm experience heb ik hier ook wel al enkele beestjes gezien. Sommige al wat aangenamer dan de andere. Een greep uit de beesten die ik hier al gezien heb:
Dolfijnen. Tijdens het krabbenvangen zag ik nu en dan eens een vin in een boogvorm boven het water opduiken. Normaal kunnen dat enkel dolfijnen zijn bij mijn weten en Greg wist me te vertellen dat er inderdaad nu en dan een opduikt.
Bull sharks. Na de great whites, de meest gevaarlijke haaien in de wereld. Ja die beesten zwemmen rond waar wij krabben vangen.
image
(Mooie beestjes he die Bull sharks?)
Haha don’t worry, ik heb deze foto niet getrokken. Hij komt van het internet. Ik heb enkel een bull shark van deze grote en een paar kleintjes in een vissersboot van vrienden van Greg en Ben gezien.
zee arends. Prachtige beesten om ze van dichtbij te zien en hen te zien jagen. Gigantische vogels als je ze even van dichtbij boven de boot ziet vliegen.
reuzenschildpadden. De eerste die ik zag dook op vlak naast onze boot. Pretty impresive! Echt wel reuze beesten. Je zou ze zeker kunnen bezadelen en er op rijden! Spijtig genoeg heb ik nog een van heel dichtbij kunnen bewonderen want die lag dood aan de oever.
image
(Een kleine schildpad die ik bijna had overreden met de tractor)

Brown snakes. Dodelijke giftige slangen. Jammer maar ik heb enkel nog maar kleine gezien. Greg en Ben hebben eergisteren een van de grootste ooit rond hun farm gespot. Dus ik houd mijn ogen open.
image
(Dat is mijn beste foto van een deel van een brown snake tot nu toe, zijn vel. De andere keren had ik geen camera bij of ging het te snel.)

– Enorm veel soorten spinnen. Die ‘kleine’ beesten blijven mij fascineren. Aleja, hier toch. Ze zien er zo kleurrijk en vreemd uit ( sommige toch), en daarnaast weet je dat de meeste ook best wel heel gevaarlijk kunnen zijn.
image
image
-Oja en natuurlijk heb ik ook al enorm veel krabben gezien. Eentje die al vastgebonden wast heeft mijn rechter middelvinger te pakken gekregen en ik moet zeggen ik dacht echt dat ik hem kwijt was. Gelukkig liet hij plots los en heb ik er enkel een blauwe vinger aan over gehouden.
– Last but not least, muggen! Ze zijn een echte plaag hier. Hieronder is het resultaat van een avondje in mijn cabin te zitten zonder muggenkaars ( we hadden geen meer).
image

“And on that bomshell, it’s time to end. Good night”
( Ja we kijken hier ook soms Top Gear.)