Selecteer een pagina

Ik ben eindelijk in Sydney geraakt. Normaal was het plan om vrijdag al in Sydney te stranden maar alle betaalbare hostels waren volzet voor het ganse weekend dus ben ik nog een weekend op Cronulla beach gebleven en for free in Frank zijn wagen geslapen. Zondag werd ik door Frank afgezet in Sydney central en heb ik mijn intrek in een hostel genomen. ‘S avonds nog eens uitgegaan want hier vind je dan wel meer bars waar enkel backpackers zitten die willen feesten.

image

(Waking up at Cronulla beach.)

Omdat alles in Sydney zo duur is en ik echt wel locals en niet alleen backpackers wil leren kennen had ik een week geleden een ad op Gumtree gezet om te vragen of er niemand wat taakjes heeft om te doen. Hieronder mijn ad die ik online gooide:

G’day,

I’m a 23y old Belgian guy who likes to meet new interesting people. I’m in Australia for a year. I graduated Economics at university and worked one year as digital marketeer before I started this adventure.

I’m roadtripping from Melbourne to Sydney right now and will be in Bondi on thursday 31 octobre. When I arrive there, I really want to meet local people and I hate being lazy. So I came up with a great idea to help people and myself and having a great time while doing that!!

I want to help you, local people/businesses, with small chores for example mowing the lawn, moving stuff or just keep you company. All I ask in return is a great time with locals while doing the tasks and a donation or a small hourly fee when its a bigger task. (The money is just to pay my hostel and provide myself of food).

So your asking yourself. What can this fellow do? A lot!
– Mowing the lawn
– move stuff
– help with computer stuff ( I gave lessons in Belgium to older people and fixed a lot of peoples pc)
– painting
– cut hedges
– … ( Other small tasks? Mail me, I can certainly help. I learn very quick too!!)

So if I can help you out? Mail / text me all the details ( the chore(s), adress, phone number, date & time,…)
I would say: mail / text me and maybe we meet soon!

!!! I can only move myself with the public transport / on foot ( that costs me too) !!!!
!!! If you want a free slave, don’t respond. I wouldn’t stay anyway !!!

En ja hoor, de advertentie heeft effect gehad. Maandagochtend kreeg ik een sms van Martha of ik geen zin had om mee te helpen met haar dog walking service. Tuurlijk wel! Om 10u moest ik in Centennial park in Bondi junction zijn en een witte Toyota townace zoeken. Found here! Ik mocht meteen samen met haar met 9 honden op stap. Na het eerste team honden afgezet te hebben en een tweede team opgehaald te hebben en uitgelaten te hebben, heeft ze me bij haar thuis gedropt en mocht ik er het gras afrijden. Dus 6 uurtjes gewerkt en een centje verdiend.

image

image

(De honden service met dog walker Robbe)

Na het dagje werken zette Martha me af aan “sculpture at sea”. Een heleboel kunstwerken langs de kust van Cogee tot in Bondi beach. Echt mooi! Enkele prachtexemplaren:

image

image

image

image

image

Savonds gaan eten met wat vrienden en rond 23u savonds moeten zoeken voor een nieuwe hostel omdat er een mix-up was gebeurd bij de hostel waar ik verbleef. Dus ja t was een drukke maar aangename dag.

Dinsdag mocht ik opnieuw met de honden gaan wandelen en daarna moest ik me vlug naar de pub haasten want het was de Melbourne Cup. Dat is een paardenrace die in hemelsnaam maar 5 minuten duurt. Toch ligt heel het land daardoor half plat want iedereen stopt met werken en alle pubs zitten bomvol.

Vandaag mocht ik klusjes gaan opknappen in Martha haar huis. Ze gaf me het adres en een sleutel en moest zelf maar zien wanneer ik begon. Ik was al vroeg op dus ben er dan ook vroeg ingevlogen. De klusjes waren bv: IP-camera installeren, GPS updaten, all-in-one printer installeren, grasboorden afdoen,… dus ja goed gewerkt vandaag. Maar ik doe die dingen graag dus no worries. Ook mocht ik de handleiding van een digitale Navman depth meter doornemen om hem normaal dit weekend op de zeilboot te installeren en als alles goed zit gaan we varen. Heel misschien mag ik er zelfs een paar nachten op slapen, dat zou zalig zijn!!

image

(Tijdens het grasmaaien wel 7 verschillende soorten spinnen tegengekomen. Deze vond ik wel de mooiste.)

Morgen mag ik opnieuw met de honden gaan wandelen en misschien vrijdag ook. Maandag ga ik Joe helpen. Joe heeft ook op mijn ad gereageerd en ik ga hem in Penrith, een beetje buiten Sydney, helpen zijn tuin opkuisen voor 1 à 2 dagen. Daarna kom ik dan waarschijnlijk terug naar Sydney maar dat zien we dan wel.

Nog even dit delen. Deze ochtend was ik vroeg op en wandelde ik langs het Paddington resevoir dat nu helemaal gerestaureerd is tot een openlucht recreatie en ontspanningsruimte. Echt knap staaltje architectuur!

image

image

Good night
Dog walker Robbie

(Btw ik wist niet dat ik honden zo leuk vind. Echt een leuk jobke dus)