Selecteer een pagina

Na mijn trip naar Cairns waar ik voornamelijk gedoken heb, ben ik terug naar Sydney gevlogen om daar mijn laatste 5 dagen in Australie door te brengen. Ik wou mijn verhaal daar eindigen waar het begonnen was. Daarenboven zaten daar wel nog enkele mensen (en honden) waar ik afscheid wou van nemen.

wpid-20140606_212229.jpg
(Hondenhotel bij Martha thuis. De laatste dagen heb ik bij haar gelogeerd om nog wat geld te sparen zodat ik niet moet bezuinigen tijdens mijn trip in Thailand.)
wpid-20140607_092614.jpg
(Mister Bumper, enjoying the view. Gonna miss that one)

The Green Gannet

’t was ook de laatste keer dat ik nog eens de Green Gannet mocht betreden en helpen om de zeilen te hijsen. Voor mijn laatste weekend had Sydney speciaal Vivid, een lichtfestival, georganiseerd rond de Sydney Harbour. Daar was ik heel tevreden mee en om het nog beter te maken, gingen we dat gaan bezichtigen met de zeilboot.

wpid-20140609_171629.jpg(Shaun, the skipper, staat klaar om ons aan boord te laten.)wpid-20140605_202013.jpgwpid-20140605_202233.jpg (’t was een heel mooi zicht om Sydney harbour bridge en the opera house verlicht te zien.)

Toen we terug aan wal waren, had er iemand het idee om te gaan whale watchen op maandagnamiddag. Klonk perfect voor mij! Mijn laatste avond whale watching en dan etentje ‘s avonds. Dikke party zat er niet in want ‘k moest nog wat geld overhouden om in Thailand te overleven en dat hoefde voor mij ook niet echt. Zo gezegd zo gedaan. Maandagnamiddag zaten we opnieuw op de boot met 6 mensen om walvissen te gaan spotten. Eens we in open water kwamen waren de golven vrij ruw. Ruwer dan ik al ooit heb meegemaakt eigenlijk maar ik vond dat wel echt leuk om eens mee te maken. Goed vasthouden en je pint niet loslaten was de boodschap, terwijl we tussen de golven in doken. Een tweehonderdtal meter naast ons was er een boot in nood geraakt en een politiepatrouille samen met twee helikopters moest de zaak gaan oplossen. Een niet alledaags zicht wat wel goed uitkwam aangezien we helemaal geen walvissen konden spotten door de ruwe zee.

Na een douche genomen te hebben na de boottrip, was het tijd om nog een laatste keer te gaan eten in Australië met de mensen die ik ken en die zich nog in Sydney bevonden. ‘t was perfect voor mij. Nice ending of a great trip in Australia!

image(Bij mijn vertrek met Qantas in Sydney airport moesten we een nieuw systeem uittesten. Een geautomatiseerd systeem waarbij jezelf moet inchecken en je bagage droppen. Ik vond dit vreemd en ik miste eerlijk gezegd ook wel de menselijke toets die erbij komt bij het inchecken. Nu ja, blijkbaar heb ik alles goed gedaan want ik ben aangekomen in Bangkok met mijn bagage.)