Selecteer een pagina

Hey everyone in snowy Belgium,

Ik verblijf momenteel in Airlie beach, in Global backpackers hostel. Het goedkoopste hostel in de buurt en de hygiene valt eigenlijk echt wel nog goed mee om maar $15 per nacht te moeten betalen. Daarnaast kunnen we hier ook aan halve prijs beneden in de bar eten. Ze hebben een uitgebreide menu en ´t is nog lekker ook. Dus de laatste twee dagen heb ik daar mijn avondeten gevonden. We hebben een leutige bende backpackers in onze 8 dorm. Gisteren zijn we allemaal uitgeweest want het was namelijk “Australia Day“. Dat is een nationale feestdag waarop alle Australiers zich schminken en Australische vlaggen aandoen om richting de pubs te trekken en zich er volledig lam te drinken. We should have a day like that too! Om ons onder de lokale bevolking te mengen moesten we natuurlijk wel meedoen, geen ontkomen aan. Spijtig dat ik dat vond!

image
image
(Airlie beach)

Op dit moment zijn we eigenlijk aan het wachten tot onze zeilboot die we geboekt hebben vertrekt naar whitsundays. Whitsundays is een paradijselijke eilandengroep waar we een 3daagse gaan doen. Enige vrees die ik op dit moment heb is dat de trip zal gecancelled worden aangezien het hier de volgende drie dagen zal regenen. Er wordt zelfs gezegd dat er een cycloon op komst zou zijn. Fingers crossed dat we daarvan gespaard blijven en kunnen gaan zeilen en snorkelen.

Ik heb voor een keer verder zeer weinig te vertellen. Donderdag mocht Lea (gelukkig) eindelijk uit het ziekenhuis. Na 9 dagen daar te hebben gelegen was zij (en wij ook) het wel wat beu. De vrijdag nadien zijn Lea en ik meteen naar Airlie beach vertrokken met een nachtbus van Premium Service motors, een alternatief voor de bekende greyhound bus. Ik heb dus afscheid genomen van Frank en Florian. Ook al was het een goeie camping/hostel waar we verbleven, er was helemaal niets te doen in Hervey Bay.
image
image
image
(YHA hostel in Hervey Bay, waar ik terug leren schaken heb)

Vanaf nu trek ik dus opnieuw verder rond zonder auto. Ondertussen heb ik wel het een en ander geleerd over liften in Queensland.

Donderdag zit ik dus hopelijk op een fast sailing boat genaamd Eureka, richting whitsundays. Dan kan ik jullie misschien enkele waanzinnige foto’s voorschotelen.

Hier nog enkele foto’s van mijn trip op Fraser Island:
image
image
(Groepsfoto’s van de Fraser-gang)
image
(I’m becoming a model. Still have some work to do, I know.)
image
(Uitgeteld)
image
(Yes, een zeester gevonden !)
image
(Aan het verspringen in de hoge zandbergen)
image
image
(Prachtig, toch?!)