Selecteer een pagina

Velen die de stap zetten om naar Australië af te zakken, zullen waarschijnlijk al gehoord hebben dat Oz een enorm duur land is. Correct! Als je het vergelijkt met Zuid-Oost-Azië of andere goedkope reisbestemmingen dan is dit land gigantisch duur. Nee, niet panikeren! Als backpacker zal je snel de kneepjes van het vak leren en weten op wat je geld kan besparen of waar je best geen geld aan uitgeeft. Zo kan je een mooie cent besparen als je de juiste overnachtingen weet te boeken. But saving money is the easiest if you don’t drink!

Jullie zullen waarschijnlijk denken dat ik zot ben. Wie gaat nu op reis als backpacker en drinkt of feest niet? Correct! Ik zou het ook niet willen want tenslotte wil je gewoon een goede tijd beleven en daar hoort nu en dan wel wat alcohol bij. Het enige wat ik hierop kan zeggen is, denk na over wat, wanneer en waar je het koopt en je zal jezelf uiteindelijk nog redelijk ‘goedkoop’ kunnen intoxiceren. Australië is nu eenmaal duur en vooral als het aankomt op ongezonde dingen zoals drank, sigaretten en dergelijke. In mijn ogen zijn er twee mogelijkheden om aan drank te geraken in Australië, de bottleshop of pubs. De eerste is natuurlijk de goedkoopste maar het is aan jou om uit te zoeken welke avond je wil beleven.

Twee mogelijkheden om te drinken:

 1. Get your booze in a bottleshop:
  Om een voorbeeld te geven in 2013-2014 was een six-pack bier in een bottleshop $15-18. Koop je een pak van 24 dan zal je natuurlijk voordeliger uitkomen maar vaak heb je niet altijd de mogelijkheid om het bier te stockeren dus moet je ze ook allemaal uitdrinken in die ene nacht. “No worries” hoor ik je denken. Chill dan, go for it & enjoy your night! Ik gebruik hier het woord bottleshop maar in veel lokale pubs kan je ook gewoon binnenwandelen en take-away drank kopen. Keep that in mind, want je zal niet overal meteen een bottleshop tegenkomen. Tenzij je natuurlijk graag 10km wandelt om alcohol te bemachtigen.
 2. Go partying & end up broke:
  Wil je uitgaan en feesten als de beesten, ga dan opzoek naar allerlei voordelige kortingen of happy hours! Doe je dit niet dan zal je de volgende ochtend wakker worden met een kleine nachtmerrie en op zoek moeten gaan naar werk. Ik overdrijf misschien een beetje maar je zal snel merken dat dit geen levensstijl is voor de doorsnee backpacker in Australië. Een pint op café kost tussen de $5-$7, afhankelijk in welke staat, stad en pub je je bevindt. Ik herhaal dus nogmaals: Ga op zoek naar happy hours, vouchers. Vraag het even aan andere backpackers in de hostel of ze goedkope, leuke plaatsen kennen of vraag het gewoon aan de receptie in het hostel zelf, vaak weten zij nog het meest.

Drank-wist je datjes

Wist jij dat je:

 • Alle alcoholische dranken niet in een gewoon warenhuis verkrijgbaar zijn?
  Indien je graag een pint, een fles wijn of een bacardi breezer drinkt dan moet je naar een speciale drankshop zoals BWS of thirsty camel. De enige winkel die een klein assortiment alcoholische dranken in zijn winkel ter beschikking stelt is Aldi, maar let op het assortiment is zeer beperkt en niet elk filiaal heeft deze apparte sector. Deze rariteit is er gekomen omdat Australië enkele zeer strenge drankwetgevingen heeft ingevoerd. Elke shop, pub, tea-room die alcoholische drank wil serveren moet aan strikte voorwaarden voldoen, wordt aan testen onderworpen en bij de kleinste fout kan hun licensie worden ingetrokken. Daarbij komt dat ook al het personeel in zo’n winkel, pub,… een RSA licence moet hebben.
 • Altijd je ID moet tonen bij binnengaan van een pub of discotheek als je uitgaat?
  Bij elk café of discotheek moet je je paspoort tonen voor je binnenmag. Vaak zal je nog enkele vragen moeten beantwoorden voor ze je toegang verlenen, vragen in de aard zoals “Hoeveel heb je al gedronken deze avond?” en “Voel je jezelf dronken?”. Dit heeft alles met de drankvergunning te maken die pubs en discotheken bezitten. Namelijk bij de minste opstoot door overdreven drankgebruik in het etablisement kan de uitbater zijn drankvergunning verliezen of een fikse geldboete oplopen.