Selecteer een pagina

Hi peeps,

Ik zit nog steeds in Sydney. Alhoewel ik weer 2 dagen ergens anders heb vertoefd, namelijk Penrith. Remember Joe? Joe had wat hulp nodig om zijn tuin op te kuisen. Dus ben ik hem dinsdag een handje gaan helpen. Anyway zoals ik dus al had verteld ben ik een dogwalker nu en dat ben ik nog steeds.

Donderdag en vrijdag heb ik de honden opnieuw uitgelaten met Martha. Ze heeft een jaar geleden een zeilboot gekocht samen met een vriend Shaun. En ja, lucky me, ik mocht zaterdag mee op de zeilboot voor een rondvaart in Sydney harbour. Zelfs nog beter ik mocht een vriend meenemen dus ik heb Sacha uitgenodigd om te gaan zeilen. Martha had zelf nog een koppel uitgenodigd dus in totaal waren we met 6 op deze beauty:
image

(De zeilboot van Martha en Shaun)

Ze hadden bier, chips en dipsaus en zelfs hamburgers aan boord voor een namiddagje zeilen. Ik heb nog nooit op een zeilboot gezeten en ik kan nu wel zeggen dat het niet enkel om te relaxen is. Zeker niet in de Sydney harbour want er waren overal boten en races aan de gang dus je moet heel erg uit je doppen kijken om nergens tegenaan te knallen. Wij hebben één keer op een andere boot op een haar na gemist en believe me, je zit niet op je gemak! Ook al gingen wij weinig ervaren want de boot is zo’n 9 ton. Een zeemonster onder de zeilboten die zelfs door ijs vaart, so we were pretty safe.
image

(Links naar rechts: Rolan, Sacha, Martha, Marissa, Shaun)
image

(De binnenkant van de boot)
image
image

(Het was redelijk moeilijk om goede foto’s te nemen op een schommelende boot)
image

(The harbour bridge in zicht baby!!)
image

image

image

(Ja we zijn er effectief onderdoor geweest en ik moet wel zeggen het is echt een stalen kolos.)
image

image

(Nu heb ik eindelijk een goede foto, die weinig mensen kunnen nemen, van the Opera House. Van zo dichtbij op een zeilboot ziet het er toch heel wat beter uit hoor!)

Zaterdagavond hebben we een afscheidsetentje gehouden omdat Birgit na 2 maand Sydney verliet en gaat rondtrekken. It was pretty fun! Zondag regende het jammergenoeg echt goed, dus heb ik niet zoveel gedaan. Enkel wat vrienden opgezocht die net terug in Sydney waren. Maandag en dinsdag ben ik bij Joe in Penrith gaan helpen maar aangezien het slecht weer was waren de klusjes binnen. Hij heeft namelijk een hardware store waar heel wat opkuiswerk moest gedaan worden.
image

image

(Ik had al opgemerkt dat Australiers echt lui kunnen zijn in dingen deftig opbergen. Waarschijnlijk omdat ze plaats of geld genoeg hebben om alles rond te laten slingeren maar in mijn ogen is dat wel heel onproductief.)
image

(Dit was een deel van mijn werk. Daar kun je tenminste iets in terugvinden en het neemt minder plaats in)

Het huis, eigenlijk het oude kantoorgebouw van de hardware store, was zacht uitgedrukt een zwijnenstal. Believe me, dat heb je waarschijnlijk nog nooit gezien. Joe zijn vrouw was ongeveer 5 jaar geleden gestorven en het was duidelijk dat zij vroeger altijd alles achter hem opkuiste. En plus, heeft Joe ook echt een verwoede verzameldrang.
image

(Een kleine teaser van de inkomhal)

Het huis was dus niet helemaal mijn smaak en ik ben dan maar terug naar Sydney getrokken om Martha verder te helpen. Ze is me aan het opleiden om dit weekend de honden service alleen te doen aangezien ze op vakantie gaat. Gelukkig heb ik voor de dagen dat ik naar Joe ging recruitment moeten doen voor een vervanger voor die dagen en ik heb Karen gevonden die echt ook super is met de honden en dit weekend zullen we ze dus samen uitlaten. Ik heb er zin in! Gisteren ben ik naar een couchsurf meeting / event geweest en veel leuke mensen leren kennen dus dat zal ik zeker geregeld eens doen!

Nog dit als laatste: I hate Sydney hostels rond deze tijd. Alles is altijd volzet en je moet 2 weken op voorhand boeken om safe te zijn. Wat als backpacker niet echt mogelijk is want je plannen veranderen constant. Dus ik moet hier om de 2 dagen van kamer switchen. Really stupid but ok I have shelter.

Goodnight
Mister Aussie