Selecteer een pagina

Als je mijn vorige stops en reisavonturen in Vietnam wil lezen. Lees je best eerst “Oh what a Vietnamese ride it was!”

Last stop, Hanoi

Yiehaa, let’s go the capital of Vietnam! Ja ik ben opnieuw aangekomen in een grootstad maar het is toch wel iets volledig anders dan Ho Chi Minh city. De straten zijn veel kleiner wat de stad wel iets leuks geeft. Ook grappig is dat elke straat zijn eigen ‘thema’ heeft. Alle schoenmakers, alle schrijnwerkers,… hebben hun eigen straat. Dat maakt het zeer gemakkelijk als je iets wil kopen en de beste prijs wil vinden.

In Little hanoi hostel heb ik twee mensen leren kennen, Nia en Gabe. Met hen en twee vrienden van Gabe, die van Thailand kwamen, ben ik samen naar Cat Ba Island getrokken. Dit bleek mijn beste beslissing in Vietnam te zijn. Ik beleefde er de beste tijd voornamelijk door het gezelschap en ja natuurlijk ook door het landschap waarin ik me bevond.
image
(Jackie, Chad, Nia, een jongen in zijn pyjama, Gabe. Thanks guys for the most awesome Cat Ba experience!)

De eerste dag zijn we allen samen op een boottoch vertrokken in Halong Bay. We waren allemaal nogal gelijkgezind en wilden het wat avontuurlijker dan gewoon maar op een boot zitten. Dus zochten we een tocht die ons ook liet kajakken, zwemmen en snorkelen. Het weer zat jammer genoeg niet zo mee. Het miezerde nu en dan een beetje en het was niet warm maar Halong Bay had ook wel iets door de mist die rond de rotsen hing. Het kajakken deed ons wel opkijken hoe smerig het water er is. Overal drijft afval en wij dachten zelfs olie te zien hier en daar. Hopelijk beseffen ze snel dat ze hier iets zullen moeten aan doen maar daar vrees ik voor. ’t is tenslotte Vietnam.
image
image
image
image
(Om je een indruk te geven van Halong bay.)
image
(Een drijvend dorp in Halong bay)
image
(Let’s go kayaking.)

Nadien kregen we lunch op de boot en vertrokken we richting een grot. De grot was vrij donker dus kregen we per twee een zaklamp mee. Midden in de grot waren een hoop stallagtieten en de gids was duidelijk een muziekaal talent. Hij drumde wat op de stallagtieten en de hele groep ging aan het dansen. Machtig!
image
(We betreden de grot. Ooooeh)
image
(Kruipen maar)
image
image
(De ‘danszaal’)
image
(Gelukkig kwam de boot ons er terug oppikken ook.)

Na de tocht verder gezet te hebben, stopten we nog ergens, waar geen vuiligheid in het water dreef, om een plons te maken. We hadden al kunnen voelen dat het water niet zo bijster warm was maar de meesten waagden het toch. Achteraf bekeken misschien niet zo’n goed idee want na 20tal minuten fun in het water, voelde ik me draaien en viel ik bijna meteen in slaap op de boot. Ik denk dat ik een beetje onderkoeld was haha. Dat duurde gelukkig maar een paar minuten en dan was ik terug de oude. Daarna nog een drijvende viskwekerij bezocht en dan terug richting Cat Ba Island.

Op Cat ba gingen we met een 8-tal samen eten en plots kreeg iemand het lumineuze idee om de volgende dag te gaan rotsklimmen. I was definitely down for it! Ik had ook geluk want 4 van hen waren fanatieke klimmers. Ze gingen bijna wekelijks klimmen. Lucky me want ze wilden mij en Nikolas namelijk graag leren klimmen. Dus ’s avonds nog een klein feestje en ’s morgens met onze gehuurde brommers en het klimgerief in ware motorgangstyle richting de rotsen. Dit was echt de beste dag in Vietnam voor mij!
image
image
image
image
(De rotsen die we beklommen. Wat die gast doet op de laatste foto was net niet voor mij, de route was nog wat te moeilijk. Next time! I’ll be back!)
image
image
(De sfeer was echt zalig. We hadden zelfs een ukulele waar sommigen wat op aan het jammen waren terwijl we naar boven klommen. Prachtige dag! Foto’s van mezelf op de rotsen krijg ik nog doorgespeeld.)

‘S avonds was het nog feest in het dorp. Ze vierden iets rond Ho Chi Minh maar vooral het zoveel jarig bestaan van het dorp. ‘T was echt grappig. Plots werd een kampvuur in het midden van het plein aangestoken en iedereen begon te ‘dansen’ op de veel te luide muziek. Vietnamezen kunnen nu eenmaal niet echt dansen dus lopen ze gewoon rond het vuur. Way too funny! We konden het natuurlijk niet laten om mee te doen.
image

Morgen zit Vietnam er helaas op, maar ik vlieg naar Kuala Lumpur in Maleisie dus daar zal wel iets nieuws te beleven en te doen zijn.

See ya folks!